کیوسک بین الملل تابناک: نتایج نظرسنجی بهترین و بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا، جزئیات روز چهارم جلسه محاکمه ترامپ در سنا، حمله لفظی شدید سفیر امارات در واشنگتن علیه آمریکا، درخواست سازمان ملل از آمریکا برای لغو تحریم های ونزوئلا و انفجار انتحاری نزدیک کاخ ریاستجمهوری سومالی از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
نتایج نظرسنجی بهترین و بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا
پایگاه اطلاع رسانی کنگره، نظرسنجی مشترک موسسه یوگاو و اکونومیست حاکی است باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا بهترین رئیس جمهور و دونالد ترامپ بدترین رئیس جمهور ایالات متحده بودهاند.
بر اساس این گزارش، اوباما با کسب 18 درصد حمایت افکار عمومی توانسته است با پیشی گرفتن بر آبراهام لینکلن به بهترین رئیس جمهور آمریکا تبدیل شود. ترامپ تنها 13 درصد حمایت افکار عمومی را برای احراز بهترین رئیس جمهور آمریکا کسب کرده است.
در بین بدترین روسای جمهور آمریکا نیز ترامپ با 46 درصد آرا بدترین رئیس جمهور شناخته شده و اوباما با 24 درصد در رتبه دوم قرار گرفته است.
ترامپ در حالی از قدرت کناره گیری کرده است که میزان محبوبیت وی در بین مردم آمریکا به پایین ترین سطح در سال های اخیر رسیده است.
ترامپ برای دومین بار از سوی مجلس سنا در حال استیضاح شدن است. او نخستین رئیس جمهور آمریکا است که دو بار محاکمه و استیضاح می شود. اتهام اصلی وی تحریک طرفداران افراطی اش برای حمله مرگبار 6 ژانویه به ساختمان کنگره است.
این نظرسنجی نشان داد 43 درصد آمریکایی ها معتقدند ترامپ مسئولیت زیادی در این آشوب و یورش مرگبار بر عهده دارد و 47 درصد نیز گفتهاند که مجلس سنا باید او را محکوم کند.
بیش از 53 درصد مردم آمریکا نیز بر این باورند که ترامپ نباید اجازه داشته باشد تا بار دیگر برای احراز ریاست جمهوری، رقابت کند.
جزئیات روز چهارم جلسه محاکمه ترامپ در سنا
در روز چهارم جلسه محاکمه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا که بامداد شنبه برگزار شد، وکلای مدافع او تلاش کردند اتهامات مطرح شده در جلسات پیشین را رد کنند.
به نوشته روزنامه «گاردین»، وکلای ترامپ با اعتماد کامل به اینکه استیضاح دوم ترامپ بینتیجه خواهد ماند، مدعی شدند مدیران جلسه، اظهارات ترامپ در سخنرانی روز ششم ژانویه را مورد تحریف قرار دادهاند.
«مایکل وان دِر وین» وکیل ترامپ گفت: «هیچ فرد عاقلی نمیتواند واقعاً باور کند سخنرانی روز ششم ژانویه رئیس جمهور تحریک به خشونت یا شورش باشد».
وی همچنین ترامپ را «بزرگترین حامی پلیس و مخالف اوباش در میان تمام روسای جمهور» این کشور توصیف کرد و مدعی شد رئیس جمهور سابق آمریکا هوادارانش را به راهپیمایی «مسالمتآمیز و میهنپرستانه» دعوت کرده بود.
وان در وین درخصوص انگیزه این استیضاح گفت: «این تلاش بیسابقه، به این دلیل صورت نگرفته که دموکراتها با خشونت مخالف هستند. مسئله این است که دموکراتها در تلاش هستند مخالفان سیاسی خود را بی صلاحیت نشان دهند. این کار نوعی بیرون راندن [رقبا] از حلقههای مختلف، با توسل به قانون اساسی است».
روزهای دوم و سوم جلسه استیضاح ترامپ در مجلس سنا، ۹ قانونگذار به عنوان دادستان، اسناد و فیلمهایی از سخنرانیهای ترامپ و اظهارات و اقدامات عاملان حمله به کنگره را به نمایش گذاشتند.
این مدیران جلسه استیضاح اظهار داشتند ترامپ به سوگند ریاست جمهوری خیانت کرده، در مداخله و خاتمه دادن به حمله کوتاهی کرده و پس از وقوع آن نیز اظهار ندامت نکرده است و به همین دلیل تهدیدی برای دموکراسی محسوب میشود.
با این حال اظهارات وکلای ترامپ در دفاع از وی، کمتر از سه ساعت زمان برد و آنها در این جلسه تلاش کردند مسئولیت حمله به کنگره را از دوش او برداشته و متوجه افراد شرکتکننده در آن کنند.
در پرونده استیضاح ترامپ به تماس تلفنی وی با وزیر ایالت جورجیا نیز استناد شده است که در این گفتوگو، رئیس جمهور سابق آمریکا از این مقام ایالتی درخواست کرده بود تعدادی رأی برای او «پیدا کند» تا بتواند نتیجه انتخابات را به نفع خود تغییر دهد. وکلای ترامپ تقلا کردند اظهارات ترامپ در این تماس تلفنی را توجیه کنند.
علیرغم اینکه اکثریت سنا روز سهشنبه به قانونی بودن استیضاح مجدد ترامپ رأی دادهاند، وکلای او روز جمعه همچنان تأکید کردند با توجه به اتمام دوره ریاست جمهوری وی، این اقدام مغایر قانون اساسی آمریکا است.
«بروس کاستور» دیگر وکیل ارشد ترامپ در جمعبندی دفاعیاتش هشدار داد: «این دادگاه چیزی فراتر از [محاکمه] دونالد ترامپ است، مسئله ساکت کردن و ممنوع کردن صداهایی است که اکثریت با آن موافق نیستند. مسئله ابطال ۷۵ میلیون رأی ترامپ و جرمانگاری دیدگاههای سیاسی است. مسئلهای بنیادین پیش روی ما قرار دارد».
حمله لفظی شدید سفیر امارات در واشنگتن علیه آمریکا
وبسایت آمریکایی اینترسپت با انتشار گزارشی از موضع سفیر امارات در واشنگتن درباره تلاش های کنگره برای پایان دادن به جنگ یمن پرده برداشت.
روزنامه القدس العربی نوشت، یوسف العتیبه، سفیر امارات در واشنگتن که از رو کانا، نماینده دموکرات کنگره آمریکا و مسئول هدایت تلاش ها برای پایان دادن به حمایت کشورش از جنگ یمن، به شدت خشمگین بوده در نشستی بر سر کانا فریاد کشیده است.
کانا در این رابطه به اینترسپت گفت: کاملا غافلگیر شدم. تا حالا سفیر کشوری به دفترم نیامده و سرم فریاد نکشیده بود. این کار مرا به این باور رساند که استکبار واقعی و قلدری وجود دارد، این احساس امارات که بسیار قدرتمند است تا جایی است که می تواند اینگونه رفتار کند. من واقعا قبلا چنین چیزی ندیده بودم.
وی که نماینده دموکرات از ایالت کالیفورنیا است و ژانویه ۲۰۱۷ سوگند یاد کرده است، افزود، دقیقا به خاطر نمی آورد که آن نشست چه زمانی بود اما نشست های بعدی با العتیبه آرامتر برگزار شد.
کانا گفت: یک یا دو بار دیدار کردیم و العتیبه از شدت خشم خود در نشست های بعدی کاست اما من به این باور رسیدم که این خشم او نشانی از عمق این منافع است.
ریچارد مینتز، مدیر شرکت روابط عمومی هارپر گروپ که نماینده امارات در واشنگتن دی سی است، گفت، العتیبه بالا بردن صدایش علیه کانا را رد کرد.
اینترسپت نوشت، بازگشت دموکراتها به قدرت العتیبه را در موضع حساسی قرار داده است. آن هم در حالی که امارات در تسهیل اقدامات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در سراسر خاورمیانه نقش رهبری را داشت و شرکت املاک جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ، امارات را منبع تامین بودجه خود می دانست.
طبق اعلام این وبسایت، العتیبه با وجود کوچک بودن کشورش از مشهورترین سفرای خارجی در واشنگتن است. او بابت مهمانی های مجلل و داشتن طیف وسیعی از دوستان رده بالا در واشنگتن معروف است.
العتیبه در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ به سرعت روابط مستحکمی با کوشنر برقرار و از کانال مستقیم خود با کوشنر استفاده کرد تا وزارت خارجه را از روند تصمیم گیری دور کند.
کانا گفت، العتیبه با عصبانیت به تلاش های ضد جنگ در یمن واکنش نشان داد در حالی که با وجود اختلاف نظر، سعودی ها در گفتگو "دیپلماتیک تر" هستند و به دیدگاه ها احترام می گذارند.
درخواست سازمان ملل از آمریکا برای لغو تحریم های ونزوئلا
«آلنا دوهان» فرستاده سازمان ملل، بعد از سفر ۱۲ روزهای که به ونزوئلا داشت؛ درباره وخامت اوضاع انسانی در این کشور آمریکای لاتین که متاثر از تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا است، هشدار داد و خواستار آن شد که دولت جدید واشنگتن، از محدودیتهای خود علیه کاراکاس بکاهد.
وی علاوه بر لغو تحریمها، خواهان آزاد شدن داراییهای بلوکه شده ونزوئلا در سه کشور آمریکا، انگلیس و پرتغال شد.
البته اظهارات وی بلافاصله با واکنش اپوزیسیون غربگرای ونزوئلا مواجه شد که مدعی است وخامت اوضاع اقتصادی این کشور ربطی به تحریمها ندارد بلکه متاثر از سیاستهای نیکلاس مادورو رئیس جمهور قانونی این کشور است!
واشنگتن از ژانویه ۲۰۱۹، شرکت دولتی نفت ونزوئلا را تحریم کرد حال آنکه برای براندازی دولت مادورو از تلاش برای تدارک کودتای نظامی نیز ابایی نداشت.
انفجار انتحاری نزدیک کاخ ریاستجمهوری سومالی
یک منبع سومالیایی امروز شنبه گفت که یک انفجار در نزدیکی کاخ ریاستجمهوری در محله «ورطیغلی» واقع در مرکز موگادیشو پایتخت این کشور رخ داد.
این منبع که خواست نامش فاش نشود، گفت: یک عامل انتحاری با یک خودروی بمبگذاری شده به سرعت به ایست بازرسی نزدیک کاخ ریاستجمهوری در محله ورطیغلی نزدیک شد و خود را منفجر کرد.
طبق گزارش وبگاه «الخلیج الجدید»، منطقه امنیتی مذکور که انفجار انتحاری در آن رخ داده است، مقر نهادهای دولتی و وزارتخانهها از جمله وزارت کشور، پارلمان و کاخ ریاستجمهوری است.
هنوز خبری از میزان تلفات این انفجار منتشر نشده است.